MUSTNING

Från och med hösten 2024 kan du få din frukt mustad hos oss, så här går det till:

1. FRUKTINLÄMNING

Inlämning av frukt lördagar och söndagar (31/8 - 20/10) hos oss på adressen
Tomtåkra Kaseklint 1 (https://maps.app.goo.gl/GjTKx8gL1HS8ZYpo9).

Frukten lämnas på anvisad plats vid infarten i kassar/korgar märkta med namn och telefonnummer samt sortnamn om du vet, ta en bild och skicka till Erik på 0739453859.

2. MUSTNING

Först tvättar och rensar vi bort eventuell dålig frukt och därefter krossas och pressas frukten. Musten pastöriseras sedan för lång hållbarhet och tappas slutligen upp på bag-in-box.

3. UPPHÄMTNING

När det är klart får du ett meddelande och kan hämta upp din must på samma plats som frukten lämnades på.

Så mycket frukt behövs:
Det går åt ca 6 kg frukt per 3 liter bag-in-box. Minst 50 kg behövs för att du ska få must på enbart din frukt, mindre mängder mustas tillsammans.

Hållbarhet och förvaring:
Oöppnad bag-in-box med must kan förvaras i rumstemperatur med en hållbarhet på ca 12 månader. Öppnad håller den ca tre veckor i kylskåp. Råmust (icke pastöriserad) håller ca en vecka i kylskåp.

Pris:
100 kr per bag-in-box (3 liter)

Betalning:
Via Swish 1234252045